Veelgestelde vragen

Voor welke honden is de show?

Inschrijving is open voor alle Staffordshire Bull Terriers en American Staffordshire Terriers.

Hoe oud moet mijn hond zijn om mee te kunnen doen?

Om mee te kunnen doen dient je hond op de dag van de show de leeftijd van minimaal 3 maanden te hebben bereikt.

Kan ik ook meedoen met een hond met een foutje of een castraat?

Ja, ook honden met een foutje en honden die gecastreerd zijn mogen meedoen.

Mijn hond heeft geen stamboom, kan ik dan toch meedoen?

Ja, ook honden zonder stamboom mogen meedoen.

Mogen loopse teven meedoen?

Ja, ook loopse teven mogen meedoen, maar wordt niet geadviseerd. Geef het wel even door aan de ringmeester als je teef loops is.

Mogen gecoupeerde honden meedoen?

Nee, honden met gecoupeerde oren worden niet toegelaten.

Worden reuen en teven apart ingedeeld?

Ja, reuen en teven worden apart ingedeeld.

Op welke punten worden de honden beoordeeld?

De honden worden beoordeeld op de volgende punten: hoofd, gebit, vacht, staart, lichaamsbouw, gangwerk

Wat moet mijn hond kunnen en wat moet ik doen in de ring?

De hond moet (bij voorkeur) netjes meelopen aan de riem, en kunnen staan zodat de keurmeester de hond goed kan bekijken. Als jouw klasse aan de beurt is ga je de ring in, en stellen alle baasjes en honden in die klasse zich op een rij op, op aanwijzing van de ringmeester. De honden worden dan bij voorkeur in een staande positie geplaatst, zodat de keurmeester een goede eerste indruk krijgt. Dan wordt elke hond individueel beoordeeld. Er wordt gevraagd om jouw hond te laten staan. Vervolgens zal de keurmeester jouw hond betasten en zijn bevindingen aan de schrijver doorgeven. Daarna wordt je gevraagd om een driehoek te lopen, en of een rechte lijn heen en weer door de ring. Dit om een optimaal beeld van het gangwerk te krijgen, Het is NIET de bedoeling om perfect volgwerk te laten zien, het gaat echt om het GANGWERK van je hond. Als dit is gebeurt, mag je weer aansluiten in de rij, en is de volgende hond aan de beurt. Nadat elke hond individueel is gekeurd, zal er nog eenmaal gezamenlijk een ronde worden gelopen, waarna de keurmeester 3 honden zal plaatsen achter de plaatsingsbordjes. Bij het verlaten van de ring, kun je je keurrapport ophalen.

Heb ik een speciaal showlijntje nodig?

Nee, het mag wel maar is niet verplicht. Alle gewone halsbanden en tuigjes zijn toegestaan. Alleen prikbanden, stroombanden en anti-trektuigen (met touwtjes onder de oksels) zijn verboden.

Wanneer mag ik meedoen aan de verkiezing Beste hond van de dag?

De honden die Beste Staffordshire Bull Terrier, Beste American Staffordshire Terrier en Beste Atletische hond zijn geworden strijden tegen elkaar voor Beste hond van de dag.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn, en tot hoe laat moet ik aanwezig zijn?

De show begint om 10 uur. De sportcompetitie begint om 9.00 uur. Als je in het menu op Programma klikt, dan kun je de keuringsvolgorde zien. Je bent vrij om te komen wanneer je wil, echter is jouw klasse al begonnen op het moment dat je bij de ring komt, ben je helaas uitgesloten van deelname. Het is dus raadzaam (en gezellig) als je gewoon uiterlijk kwart voor 10 aanwezig bent. Het is voor ons absoluut onmogelijk om een tijdsindicatie te geven wanneer een klasse aan de beurt is. De voorgaande shows waren allemaal rond 16.00 uur afgelopen. Wij streven om dit tijdstip ook dit jaar weer te handhaven. Mocht je eerder weg willen, dan ben je uiteraard vrij om te gaan.

Wat moet ik meenemen naar de show?

Wij adviseren een waterbak en een bench voor de hond mee te nemen. Stoeltje voor jezelf (er zijn een behoorlijk aantal stoelen aanwezig, maar een eigen stoel zit vaak toch lekkerder), snoepjes of een speeltje voor je hond, om het leuk te houden in de ring. Zorg dat je een speld bij je hebt zodat je je draagnummer op kunt spelden.

Moet ik van tevoren inschrijven

Er is een voorinschrijving voor de show. Er kan ook op de dag van de show bij de ingang ingeschreven worden. Voor de sport is het nodig om van tevoren in te schrijven.

Is er op de dag zelf eten en drinken verkrijgbaar?

Jazeker, Dogcenter zal zorgen voor allerlei eet- en drinkwaren voor de inwendige mens.

Mogen er ook toeschouwers komen?

Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom.

Mogen de toeschouwers ook honden meenemen?

Ja, die mogen ook mee.

 

Mocht je ondanks de bovenstaande info nog vragen hebben, neem gerust contact op via het contactformulier!